Gezelschappen

 

 

Klik voor de website van het gezelschap op het logo!

 

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch. Wij maken interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met ons publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Theater dat verstoort en verstoord wordt. Theater waarbij publiek en voorstelling elkaar vinden in een gedeelde staat van verwarring. Niets ligt meer vast. Alles ligt open. Wij hebben alleen elkaar. Help! Wat nu? Artemis biedt de kracht om de wereld op zijn kop te zetten.

De philharmonie zuidnederland is een ambitieus en flexibel symfonieorkest dat geroemd wordt voor de kwaliteit, het hechte samenspel en enthousiasme. Het orkest staat onder de artistieke en zakelijke leiding van Stefan Rosu. De bevlogen orkestleden leveren maatwerk op het hoogste artistieke niveau. In het vijfde seizoen staat het gezelschap vol zelfvertrouwen als een van de culturele parels midden in de Zuid-Nederlandse samenleving.

Schippers&VanGucht, creatief bureau en theatermakers uit Breda, oprichters van de Internationale Vereniging ter Bevordering van de Ongehoorzaamheid der Jeugd (en eenieder zie zich daarin herkent), creëert opwindende en intieme theatrale portretten, op bijzondere locaties, in opvallend vormgegeven werelden. Ongewone publieksopstellingen bepalen direct de manier van kijken, waardoor passief toeschouwen onmogelijk wordt en verandert in meeleven. De sterke scenografie is een middel dat het uiteindelijke doel kracht bij zet: een intieme ontmoeting.

Schippers en van Gucht maken theater voor de jeugd, maar we vinden zelf dat de voorstellingen aansprekend zijn voor alle leeftijden. Onze beeldende vertellingen beperken zich niet tot één doelgroep.

We willen het publiek op een andere manier laten kijken naar de omgeving en de mensen die daarin leven. We hebben een voorkeur voor monologen; voor karakters die zich ondanks alles proberen te verhouden tot de rest van de wereld. We herkennen de neiging naar rebellie en ontregeling in ieder mens; deze drang biedt het personage (én het publiek) een uitweg aan het onontkoombare. Met ogenschijnlijke kleine verhalen snijden we grote thema’s aan.

We willen met onze creaties in de eerste plaats het hart raken.

Dansgezelschap de Stilte richt zich speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. We spelen honderden voorstellingen per jaar, zowel openbaar als voor schoolkinderen. Sinds de oprichting in 1994 groeiden we uit tot de best bezochte jeugdtheaterproducent van Nederland (2013). Breda is de thuisbasis van waaruit we nationaal en internationaal uitvliegen. Al meerdere keren is de Stilte uitgeroepen tot het meest internationaal bereisde dansgezelschap van het land. Educatie is een integraal onderdeel van onze activiteiten.