Groep 1-2

1-2tjes – De Stilte

Locatie: op school
Discipline: dans
Maximum aantal leerlingen: 35

1-2tjes zijn dansduetten, uitgevoerd op een vloer van 3,5 x 3,5 meter waar leerlingen aan drie zijden omheen zitten. Dicht op de huid van de toeschouwer ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. Wat getoond wordt, wordt dubbel beleefd in de workshop die erop volgt.

“De leerlingen mochten er zijn met alles wat ze ‘meebrachten’ en kregen de ruimte met duidelijke grenzen. Een cadeautje om mee te mogen maken. Door de leerlingen zelf ook te laten dansen/bewegen ging de voorstelling nog meer leven. Goeie combinatie” – Marieke, docent BS de Dromenvanger.

De man die alles weet – Theater Artemis

Locatie: in theaterzaal
Discipline: theater

Kus je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. In deze keynote speech voor kleuters probeert Rene van ’t Hof te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roeloefs en Keimpe de Jong doet deze ‘deskundoloog’ een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’. Beleef hoe volwassenen kennis vrolijk en zonder pardon omvergelopen wordt door de nieuwsgierigheid van de kleuters.

En een weergaloze van ’t Hof toont schutterig, hulpeloos en tenslotte baldadit vrolijk dat er echt geen enkel publiek is waar hij niet raad mee weet. Joukje Akveld, Parool ****

Ik vond de voorstelling heel leuk en vooral heel erg grappig (…) Ik geef de voorstelling een 10! Cultuurbarbaartje Hannah, 5 jaar.