Groep 3-4

Alice – de Stilte

Locatie: in theaterzaal
Discipline: dans
Speelperiode: september 2018 – januari 2019

Alice in Wonderland weet al generaties lang te verwonderen. In de versie van De Stilte blijkt Lewis Caroll een heerschap met twijfelachtige bedoelingen.

In vermommingen waarmee hij letterlijk de beest uithangt, dingt hij naar de gunsten van drie schattige Alice-meisjes. Echt voor de poes blijkt het trio niet te zijn en de snode schrijver wordt ontmaskerd. “Kop eraf!” heet dat bij de koningin. Wakker worden, Alice!

Held op sokken – Schippers&VanGucht

Locatie: op school (speelvlak 8×8 meterĀ en 3 meter hoog)
Discipline: Theater
Maximum aantal leerlingen: 60

Een ontwapenend verhaal over een niet-zo-stoere ridder.

In het klaslokaal staat ineens een grote hut, waarin ridder Roderick zich verstopt omdat hij niet mee mag doen: draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden – dat is er voor Roderick allemaal niet bij. Maar laat hij nu net iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft en de jonkvrouw voor zich wint. Een verteller in een middeleeuwse jonkvrouwjurk maar met stoppelbaard heeft in zijn kostuum een wereld vol draken, prinsen, prinsessen en gehaktballen verstopt. Met behulp van beeld, taal, muziek en poppen deelt hij zijn verhaal met het jonge publiek dat zo meegenomen wordt in de magie van theater.

Gebaseerd op het boek Held op Sokken van Bette Westera.

“In de voorstellingen van Schippers&VanGucht is de vormgeving alles bepalend. alles heeft een functie en is met liefde en mededogen gemaakt” uit juryrapport Gouden Krekel