Groep 7-8

Mankind – De Stilte

Locatie: in theaterzaal
Discipline: dans met live muziek
Speelperiode: december tot en met mei

Mensheid is in het Engels MANKIND. De mensheid is slechts een triljoenste deel van de speldenknop aarde. Wellicht is een mens daardoor constant op zoek naar bevestiging, comfort en vrijheid.

Zelfs als daarmee de vrijheid van een ander wordt beknot.

Over het raadsel dat mens heet, maakt dansgezelschap de Stilte een avontuurlijk spel van licht en ruimte. Met een hoofdrol voor de op maat gemaakte muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch, de belichting van Uri Rapaport en de sprankelende choreografie van Jack Timmermans, waarin de dansers ons meevoeren.

Mankind biedt een beleving waarin jong en oud de ruimte krijgt om er een eigen wereld in te ontdekken.

Rhythmix – philharmonie zuidnederland

Locatie: in concertzaal of grote zaal theater
Discipline: muziek
Speelperiode: november

Kun jij ook moeilijk stilzitten als je muziek hoort? Wil je dan het liefst meeklappen op het ritme van de muziek? Dan is dit concert iets voor jou. De meer dan 70 musici van philharmonie zuidnederland en de vier slagwerkers van Percossa laten je allerlei muziek horen van hard tot zacht, snel tot langzaam en muziek waar je blij van wordt of juist heel stil.

Ook mag je meedoen met het orkest door te knippen in je vingers of juist te trommelen op je knieƫn. Zo maak je met alle andere kinderen bijvoorbeeld een donderslag of het geluid van een klinkende regenbui. Maar het allerbelangrijkste is dat het leuk gaat worden en dat jij vol met ritme de zaal gaat verlaten.