GROEP 5-6

Broer

philharmonie zuidnederland

Locatie: Theaterzaal
Discipline: Muziek
Duur: 60 minuten
Maximaal 500 leerlingen per voorstelling

Broer is vooral leuk als je het goed kan!

Opstaan om een wave te maken, een gave bodypercussie uitvoeren, dansen en vooral veel zingen. Alles wat je normaal niet hoort te doen tijdens een klassiek concert mag nu juist wel, nee, het móet zelfs. Wat is er nu leuker dan met z’n allen met een echt symfonieorkest mee te doen. Dat kan allemaal bij de muzikale voorstelling Broer.

Een voorstelling over tweelingbroers Ketim en Raban die door hun hartenklop eeuwig met elkaar verbonden lijken, maar tegelijkertijd van elkaar verschillen als dag en nacht. Ook hoe ze met een hevige ruzie omgaan. Ketim noemt Raban een sufferd, Raban vindt Ketim juist slim en geslepen. De een wil vergeven, de ander weet van geen wijken. Worden ze uiteindelijk toch nog beste broers? Broers Forever? Gaan ze hun gezamenlijke hartenklop weer voelen?

Aan de oplossing leveren de leerlingen een actieve muzikale bijdrage. Die is gemakkelijk voor te bereiden met het digitale lesmateriaal. De thematiek van het verhaal vormt de aanleiding voor een gesprek in de klas over ruzie maken en weer goed maken, over karaktereigenschappen en over het herkennen van emoties bij de ander.

Scroll naar top