GROEP 3-4

De tijd loopt

DE STILTE

Locatie: Theaterzaal
Discipline: Dans
Duur: 45 minuten
Maximaal 200 leerlingen per voorstelling

Hoe laat is het? Is dit het juiste moment? Heb je tijd voor mij? Het was lang geleden, of gebeurde het daarnet?

Hoe laat is het? Is dit het juiste moment? Heb je tijd voor mij? Het was lang geleden, of gebeurde het daarnet? Kun je een moment wachten? Maar hoe lang duurt een moment? Kun je het sneller? Over een half moment? Ik heb net wat tijd bespaard. Maar betekent dat dat ik het later kan gebruiken?

Nu of later? Verleden en toekomst. Gisteren en morgen. De klok tikt. De wereld draait. De seizoenen verschuiven. Iedereen beleeft de tijd op zijn eigen manier. Je voelt de tijd verstrijken. Soms razendsnel, soms heel traag. Maar kun je de tijd zien? Hoe ziet het eruit? Is tijd een duidelijke lijn van het ene punt naar het andere? Of is het een cirkel die ronddraait en steeds weer op dezelfde plek terugkomt?

Voel je welkom om de dansers te volgen in hun reis door de tijd. Grijp de kans om een heel bijzonder universum te bezoeken, met een caleidoscoop van verschillende beelden, bewegingen en verdraaide situaties. Gebruik je fantasie en sta jezelf toe om je eigen denkbeeldige wereld te creëren. En hopelijk kunnen we samen de tijd even stilzetten en gewoon in het moment blijven.

‘De levendige voorstellingen, waarin dans de verbeelding prikkelt, zijn een verrijking van het jeugddanslandschap.’ Anita Twaalfhoven – Trouw

de Tijd Loopt is een nieuwe voorstelling van gastchoreografe Lidia Wos.

Fotograaf: Hans Gerritsen

Scroll naar boven