GROEP 1-2

De Driedaagse

THEATER ARTEMIS

Locatie: Op school
Discipline: Theater
Duur: Drie aaneengesloten dagen theatrale performance in de school
Maximaal aantal leerlingen: Deze voorstelling is alleen te boeken voor alle groepen 1 t/m 4 per school

Theater Artemis ontwikkelt vier beeldende solovoorstellingen speciaal voor het basisonderwijs in Brabant. Vier talentvolle spelende makers worden gekoppeld aan vier jonge theatervormgevers. Zij ontwikkelen een solo die drie (school)dagen gaat duren. De voorstellingen zullen zich afspelen op en rond de school. Iedere solo zal weer totaal anders zijn. Dit is een schets van een mogelijk verloop:

Dag 1: Er wordt iemand gezien. Er loopt iemand langs. Iemand zet iets neer. Iemand gaat weer weg. Iemand komt weer terug. Er gaat iemand naar binnen. Er kijkt iemand rond. De gast wordt ontvangen. Iemand bouwt aan een plek. Iemand bouwt aan een hut. Iemand bouwt aan een nest. Iemand legt zich te rusten. De gast blijft alleen.
Dag 2: Er is iets veranderd. De plek is veel groter. De hut is verplaatst. Het ei is gelegd. Het spoor wordt gevonden. De school is iets kwijt. Wie helpt er met zoeken? Waarom is het geel weg? Waar is toch het blauw? Wie zit daar te huilen? Waar komt dat vandaan? De gast is ontredderd. Wie heeft dat gedaan?
Dag 3: Iemand ligt nog te slapen. Ssssst, we blijven muisstil. We bereiden iets voor. We zingen een lied. We bakken een taart. Er wordt iemand wakker. Er kijkt iemand op. De school is verdwenen. De school die lijkt leeg. We springen tevoorschijn. Het is tijd voor een feest. De gast die neemt afscheid. Er loopt iemand weg.

Met de komst van deze onverwachte gast, zal alles op school even drie dagen anders zijn. Drie dagen is de verbeelding aan de macht. Dit is theater dat dicht op de huid zit. Theater dat zich achter de kapstok verstopt. Interactief en avontuurlijk.

Fotograaf: Henk Claassen (scènefoto van de Driedaagse Takkentoktikker)

Scroll naar top