GROEP 5-6

Expeditie orkest live

philharmonie zuidnederland

Locatie: Concertzaal of theater
Discipline: Muziek (voltallig symfonieorkest)
Duur: 50 minuten
Maximaal 500 leerlingen per voorstelling

Expeditie Orkest LIVE borduurt voort op de film die philharmonie zuidnederland samen met Het Laagland over de instrumenten van het orkest maakte. Gewapend met de kennis die de leerlingen in deze filmpjes hebben kunnen opdoen, gaan ze nu live met het orkest op reis. Bestemming? Onbekend.

Je bent er nog niet als je weet hoe de instrumenten werken. Dat wordt je meteen duidelijk als het concert begint. Het orkest heeft namelijk nog meer in z’n mars dan alleen de instrumenten. Wat moeten musici kunnen en laten om met elkaar die prachtige muziek te kunnen maken? Mag iedereen eigenlijk wel meedoen, verstaan de instrumenten elkaar wel of spreken ze een heel andere taal?

Niet alles in het orkest lijkt zomaar op rolletjes te lopen. Zo spreekt de grootste viool alleen contrabas en zegt de piccolo alleen piep. Ondanks al deze verschillen lukt het uiteindelijk om samen muziek te maken, niet in de laatste plaats door bijdragen van de kinderen zelf. En dat maken jullie nu allemaal in het echt mee: Expeditie Orkest Live!

Het programma sluit aan bij het thema Burgerschap

Scroll naar boven