GROEP 7-8

FOMO – of is dit het al?

House of Nouws

Locatie: Theaterzaal of op school (speelzaal of gymzaal)
Discipline: Theater
Duur: 45 minuten
Maximaal 60 leerlingen per voorstelling

Twee figuren hangen samen rond op school. Ze hebben muziek bij zich en dragen veelkleurige kleren. Ze hebben er zin in. Maar waar in? Dat weten ze niet precies. Ze moeten in elk geval nog naar een verjaardag en ze willen hier nog wat chillen, maar het liefste óók nog even naar het pleintje.

De grote vraag in FOMO (fear of missing out) is: Ben je er al? Of is het ergens anders leuker? Fomo, de angst om iets te missen, is bijna normaal geworden in onze volle levens. De hele dag door moeten we kiezen: tussen verschillende soorten chips, sneakers en smartphones. Maar ook tussen alle leuke dingen die je op een dag kan doen. Het is vrijwel onmogelijk om nog te weten wat je wil.

In deze komische performance komen de twee fysieke spelers helemaal vast te zitten in alle mogelijkheden. Zo wordt voelbaar wat je allemaal misloopt als je bang bent om dingen mis te lopen. 

Na afloop volgt een korte workshop waarin we met de klas onderzoeken hoe je kan kiezen en omgaan met veelheid. Ga je FOMO aan – mis het niet!

 Regie en tekst: Sanne Nouws

Scroll naar top