GROEP 7-8

HeartBeat

philharmonie zuidnederland i.s.m. Sally Dansgezelschap Maastricht

Locatie: Concertzaal of theaterzaal
Discipline: Muziek en dans
Duur: 1 uur en 30 minuten (totale programma)
Maximaal 300 aantal leerlingen per concert

Ken jij dat? Je hoort muziek en plots ben je vrolijk, je voelt weer wat je diep vanbinnen wil. Stilzitten lukt niet meer, je danst! HeartBeat is een wervelend dansconcert met vijf dansers van SALLY Dansgezelschap Maastricht, een spoken word artist en een live symfonieorkest met de mooiste muziek: van beroemde klassieke componisten als Bach en Beethoven tot eigentijdse muziekmakers.

Een jongen vindt zijn hartslag terug door dans en muziek. Deze zoektocht resulteert in een hartstochtelijk concert met muziek en dans waarin het gaat om het samenspel van dansers en musici, ieder met hun eigen instrument. Van welke muziek gaat jouw hart sneller kloppen? Of heeft de dans juist je voorkeur?

Het bezoek aan de voorstelling bestaat uit een minifestival met vijf korte optredens van musici en dansers voor kleine groepen gevolgd door het dansconcert HeartBeat in de zaal. Het gehele project daagt leerlingen uit om te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen en stelt soms ongemakkelijke vragen: wat gebeurt er als je geen heartbeat hebt en als je die wel hebt, durf je je daar dan over uit te spreken?

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Kunstloc.

philharmonie zuidnederland
Dirigent: Sander Teepen
Dans: SALLY Dansgezelschap Maastricht
Choreografie: Stefan Ernst
Fotograaf: Simon van Boxtel

Scroll naar top