GROEP 7-8

HeartBeat @ school

philharmonie zuidnederland i.s.m. Sally Dansgezelschap Maastricht

Locatie: Op school (speel- of gymzaal)
Discipline: Muziek/Dans
Duur: 50 minuten
Maximaal 1 klas per voorstelling

HeartBeat@school is het programma dat SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland aanbieden aan scholen die voor dit seizoen hebben ingeschreven voor het dansconcert HeartBeat. De beperkingen door het Coronavirus hebben geleid tot een creatieve voorstelling op school in plaats van in de zalen: HeartBeat@school vindt plaats in de speel- of gymzaal. Het is een project waarbij de leerlingen zélf aan de slag gaan als performer: de leerling als maker staat centraal. Instructiefilmpjes en inspirerende voorbeelden van dansers en musici, helpen de leerlingen in hun zoektocht naar hoe muziek en dans elkaar kunnen versterken. En uiteraard blijft het uitgangspunt: waar gaat jóuw hart sneller van kloppen?

HearBeat@school bestaat uit een duet tussen danser en musicus, een korte workshop achteraf en een voorstelling door de leerlingen zelf gemaakt. De leerlingen volgen een danser die aanvankelijk geen heartbeat heeft. Door zijn omgeving wordt hij aangemoedigd zijn hartslag weer te laten kloppen. Na afloop van het duet studeert de workshopleider de eerste dansmoves met de leerlingen in. Uiteindelijk gaan de leerlingen, geïnspireerd door het duet, de korte workshop én het online lesmateriaal zélf aan de slag om een aantal korte dans- en muziekoptredens te maken. Deze minioptredens zorgen samen voor een voorstelling die leerlingen zelf uitvoeren en opnemen.

HeartBeat@school bestaat uit een voorstelling van een duo, een dansworkshop en 3 lessen van 1 uur die de leerkracht zelf geeft door middel van het digitale lesmateriaal. Leerlingen kunnen met dit lesmateriaal ook zelfstandig aan de slag.

philharmonie zuidnederland
dirigent Sander Teepen 
dans SALLY Dansgezelschap Maastricht 
choreografie Stefan Ernst

Scroll naar top