Best – ’t Tejaterke – dinsdag 16 januari 2024 – 16.15-20.00 uur

VOORSTELLINGEN

Blikvangers gr 1-2 – De Stilte
In het begin was de wereld onbevangen. Het leven was zó ongerept, dat nieuwsgierigheid geen last had van angst of boosheid.
Als de open blik van degene die de wereld bekeek, zo ongerept was het.
De klank van water, de stroom van beweging, de natuur was woordeloos.
Ontdekken was een peulenschil. Elke aanraking was het begin van een avontuur.
Twee dansers en een muzikant gaan terug naar dat begin met ongebruikelijke instrumenten en ongebruikelijke ontmoetingen, die vanzelfsprekend worden omdat ze er nu eenmaal zijn. 

blikvangers website

De volle Vuilkar (gr 5-8) – Schippers en Van Gucht
Twee vuilnismannen stouwen de laadbak goed vol. Knopje indrukken, wachten: klaar. Zo. Alle kinderen zijn in de buik van de vuilniswagen beland. Daarbinnen zijn ze niet het enige dat is weggegooid. Tussen de rommel horen ze stemmen, sommige dingen willen spreken. De Volle Vuilkar is een waanzinnige expeditie. Op de tast en soms schaterlachend onderzoeken de deelnemers wie ze zijn. ‘Om jou te zien moet ik mezelf zijn, maar mezelf ben ik niet zonder jou.’

Vuilkar website

Lezing

door professor in de Stoffologie
Theater Artemis (De driedaagse) – door de professor zelf en zijn educatiemedewerker
Theater Artemis heeft een aantal jaren de scholen bestormd met De Driedaagse, onder andere STOFFOLOGIE. In het stof van de school ontdekt Professor Christopher een stofkabouter. Als je aan een stofkabouter denkt, groeit hij… de volgende ochtend wordt er een grote stofkabouter aangetroffen op school. Hoe kunnen we die nu weer klein krijgen?

Artemis zoekt naar een nieuwe vorm voor een bijzondere voorstelling op basisscholen. We dompelen ons eerst onder in de verbeelding van STOFFOLOGIE en gaan dan in op de vraag wat Artemis hieruit meeneemt en wat nieuwe inspiraties zijn. Wat zou jij terug willen zien in een nieuw schoolbestormend project?

Workshops

keuze uit:
Alles is confetti gr 1-2 door Juup Luijten – Schippers & Van Gucht
Alles is Confetti verscherpt de verbeelding van kleuters door actief te werken rond de mogelijkheden met confetti. We wisselen van gedachten over abstracte begrippen als groot, klein, eenzaamheid en groepsgevoel. Deze workshop combineert filosofische gesprekken met motorische oefeningen en theatrale opdrachten. We halen iedereen op een veilige manier even uit zijn comfort zone en laten de kinderen zelf nadenken.
Zet je Toon gr 5-8  door Roger Niese – Philzuid
In de workshop Zet je Toon ga je zelf aan de slag met muziek maken. Schrik niet: iedereen kan het. Als je maar samenwerkt, naar elkaar luistert en elkaar de ruimte geeft. Eigenlijk net als in een orkest. Geniet van de ervaring van het samen doen.
Workshop Blikvangers door Suzanne Driedijk – de Stilte
Een workshop toevoegen aan een voorstelling betekent een extra laag aanbieden aan je leerlingen en ook aan jezelf. Ervaar dit met deze workshop.

Deelname is gratis. Bij afwezigheid, na aanmelding, zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen

Scroll naar boven