GROEP 7-8

De Kantelaar

Schippers & VanGucht

Locatie: Op locatie (een centrale plaats bij de scholen) met workshop op school
Discipline: Theater
Duur: 60 minuten
Maximaal 70 leerlingen per voorstelling

Je weet 1 ding zeker: er klopt iets niet. Er komt een gevoel in je op dat je nog niet eerder hebt gehad. En het is een heel zeker gevoel. Heel duidelijk. En het houdt ook aan. Waarom moet ik van alles? Waarom is het zo zeker dat ik precies zo ga worden als alle andere mensen? Je gaat met de kop in de wind. Op zoek naar zuurstof. Naar dat andere.

Op een dag zegt Eva tegen haar ouders dat ze op haar kamer blijft. Vanuit daar gaat ze de wereld verkennen en kijken wat belangrijk en onbelangrijk is. Zonder invloed van buitenaf. Zelf uitzoeken. Ze noemen haar eerst eigenwijs. Dan vinden ze haar raar. En uiteindelijk laten ze Eva met rust. En dan… dan kan het grote denken en zoeken beginnen! Linksom of rechtsom, met welke blik je ook kijkt en hoe je de wereld ook op zijn kop zet: kun je het perspectief keren?

In een houten bouwwerk met schommels aan de buitenkant, ergens op locatie, worden we door Eva welkom geheten. Pas op: De Kantelaar is niet geschikt voor onbuigzame geesten en betweters met risico-mijdend gedrag!

“Hans Sibbel schreef een rake en meeslepende tekst. Het krappe, hoge podium waarop Meijering zich beweegt is een prachtvondst. Maar het overtuigendst zijn haar felle uitvallen tegen vooringenomenheid, zekerheden en gelijkhebbers. Haar spel is een pakkend pleidooi voor het behoud van het kind in onszelf.”, schreeft Brabants Dagblad na de première op Theaterfestival Boulevard.

Scroll naar top