GROEP 5-6

De Liefhebber

Philharmonie zuidnederland

Locatie: Concertzaal of theaterzaal
Discipline: Muziek (volledig symfonieorkest)
Duur: 45 minuten
Maximaal 500 leerlingen per voorstelling

Een symfonieorkest van zestig musici zit vol liefhebbers, die hun liefde voor muziek graag met hun jonge publiek delen. Speciaal voor De Liefhebber voegen we aan het orkest nóg een liefhebber toe: de buurman. Hij houdt vreselijk veel van de muziekinstrumenten en heeft alleen hier oog en oor voor. En niet voor zijn buurvrouw. Maar zij heeft nu juist een oogje op hém. Ook zij zit vol van muziek. Lukt het deze energieke dame om de buurman met haar muziek te verleiden?

De gevarieerde muziek van het orkest zet leerlingen ertoe aan gevoelens van jaloezie, moedeloosheid, hoop en liefde op hun eigen manier te ervaren. De voorstelling, een persiflage van een stomme film, krijgt zo in de verbeelding van de leerlingen persoonlijk reliëf en kleur. In het lesmateriaal onderzoeken de leerlingen de instrumenten uit het symfonieorkest en de verschillende aspecten van communicatie: met woorden, zonder woorden, met muziek, in muziek of zelfs door stilte.

De Liefhebber is ontwikkeld als Pieter Roelf Jeugdconcert op initiatief van het Noord Nederlands Orkest, in samenwerking met PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland

Dirigent: ntb
Regie: Rob Vriens
Tekst: Fenneke Wekker
Fotograaf: Simon van Boxtel

Scroll naar top