GROEP 5-6

Oor/Sprong

De Stilte

Locatie: Kerk of andere erfgoedlocatie
Discipline: Dans met a capella zang
Duur: 50 minuten
Maximaal 150 leerlingen per voorstelling

Zang en dans in de kerk

Met verschillen het geheel maken, dat is polyfonie. Als mensen blijven luisteren, horen ze elkaar. Ook als ze verschillend zijn. Zoals de zangers onderling verschillend zijn. Zoals de dansers van elkaar verschillen. Meerdere stemmen zijn een verrijking in het dagelijkse leven. Alles en iedereen hetzelfde maakt de wereld niet kleurrijk.

Waar het kind blokken op elkaar zet en omgooit, zet de volwassene blokken op elkaar om ze te laten staan. In Oor/Sprong zit de uitdaging in het ondersteboven gooien van een muziekbouwwerk, het Kyrie uit de Missa Cum Jocunditate van Pierre de la Rue. De ontrafeling van deze compositie is het begin van nieuwe muziek. In Oor/Sprong springen we vanuit de oude wereld naar de nieuwe. Niet alleen de oren, maar ook de ogen van het publiek komen in actie om dans, muziek en beeld te beleven. Zichtbaar en onzichtbaar zijn dansers en zangers aanwezig, van dichtbij en veraf komen ze tot leven in een gebouw, waarin ooit soortgelijke muziek geklonken heeft.

Door herhaling, versnelling, vertraging en stilstand krijgen klank en beweging een nieuwe betekenis en een nieuwe dynamiek.

Scroll naar top