WAT WE DOEN

Met BRABANT MENU bieden we (als een soort menukaart) scholen de mogelijkheid om een keuze te maken uit ons voorstellingenaanbod. Als BRABANT MENU werken we aan duurzame relaties met werkgroepen en marktplaatsen voor cultuureducatie. In nauw contact met scholen, werkgroepen en/of intermediairs stellen we per gemeente een menu samen. Iedere gemeente heeft dus haar eigen menu, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de scholen.

De opzet is eenvoudig: gezelschappen, scholen en werkgroepen spreken samen de intentie uit om gedurende twee schooljaren intensief samen te werken. Er worden per schooljaar minimaal twee voorstellingen van de Brabantse gezelschappen geprogrammeerd (meer mag natuurlijk ook) voor twee duo-leerjaren. Ons aanbod is gevarieerd: theater, dans, muziek, of een combinatie hiervan, op school, op locatie of in het theater.

Bij al onze voorstellingen zorgen we voor aanvullend educatief materiaal. Hiermee nodigen we de kinderen en de leerkrachten uit om zich voor te bereiden op het voorstellingsbezoek en om er achteraf op te reflecteren.

WIE WIJ ZIJN

Wij zijn de 5 Brabantse gezelschappen voor jeugd, Schippers&VanGucht, philharmonie zuidnederland, Theater Artemis, de Stilte en House of Nouws. Wij brengen graag zo veel mogelijk kinderen in aanraking met onze voorstellingen, met dans, theater en muziek.  Ieder gezelschap heeft zijn eigen manier, kleur, taal, kracht, maar samen werken we aan een kwalitatief goed en divers podiumkunsten-aanbod voor Brabantse scholen. Dit doen we in de vorm van BRABANT MENU.

WAT HET KOST

BRABANT MENU is af te nemen voor € 7,75 per leerling. Dit bedrag is inclusief educatief materiaal dat is toegesneden op de competenties en gedragsindicatoren van De Cultuur Loper, maar exclusief eventuele zaalhuur/locatiekosten en vervoerskosten van leerlingen.
Bij een aantal voorstellingen is dit bedrag ook inclusief een workshop op school, vooraf aan de voorstelling en een enkele keer na afloop.

CONTACT

Wil je ons aanbod ontvangen? Of een gesprek? Mail dan naar coördinator Patrice Matthee, via info@brabantmenu.nl

Scroll naar top