GROEP 3-4

Radio Walvis

Schippers&VanGucht & philharmonie zuidnederland

Locatie: Op school (speelzaal of gymzaal)
Discipline: Theater en muziek
Duur: 50 minuten
Maximaal 90 leerlingen per voorstelling

Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar het stoere Inuit-meisje Pilu heeft haar eigen verhaal dat ze graag wil doorvertellen. Ze gebruikt hiervoor een taperecorder, waarmee ze – ‘Tsjik tsjik: Dit is Radióóóó Walvis!’ – haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die luisteren wil.

Radio Walvis is een geestige vertelling gebaseerd op een eeuwenoud Inuit-sprookje, verteld in een volledig gerecycled decor, een stille getuige van de problematiek van de plastic soep.
Een voorstelling met een wonderlijk verhaal over binding en loslaten, dat zich afspeelt in de fantasierijke wereld van een zevenjarig meisje.

Met prachtig ontworpen digitaal lesmateriaal maak je met je leerlingen kennis met de wereld van Radio Walvis. Vanuit de drie disciplines uit deze voorstelling, vormgeving, drama en muziek, leren jullie Pilu kennen en brengen jullie afval tot leven door er zelfs muziek mee te maken! Na de voorstelling blik je door middel van je eigen radioshow samen terug op wat je gezien en meegemaakt hebt.

“De Inuit geloven dat alles een ziel of een geest heeft, net als mensen. Inuitverhalen zijn daarom anders. Het zijn een soort reisverhalen, vaak zonder eindbestemming.

Concept: Schippers&VanGucht
Muziek: philharmonie zuidnederland
Regie: Jellie Schippers
Vormgeving: Myriam Van Gucht
Fotograaf: Wannes Cré

Scroll naar boven