GROEP 7-8

Rhythmix

philharmonie zuidnederland en Percossa

Locatie: Concertzaal of theater
Discipline: Muziek (voltallig symfonieorkest)
Duur: 50 minuten
Maximaal 500 leerlingen per voorstelling

Vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van philharmonie zuidnederland, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zijn nodig voor de uitvoering van Rhythmix. Een muzikale live show vol actie en reactie, humor én met vele mooie luistermomenten. Op het programma muziek van fantastische componisten als Ravel, Tsjaikovsky, Bizet en vele anderen. Het concert dompelt leerlingen onder in de uitdagende wereld van het grote klassieke symfonieorkest en de ritmische gedrevenheid van Percossa. De muzikale performance is zo aanstekelijk dat stilzitten eigenlijk niet kan. En dat hoeft ook niet, want iedereen mag meedoen. Alle leerlingen zingen liedjes mee en spelen samen met het orkest bodypercussie.
Om dat goed te kunnen is de voorbereiding van het concert op school – een soort repetitie – een absolute voorwaarde. Dat kan met het digitale lesmateriaal dat bestaat uit filmpjes van de dirigent en de spelers van Percossa: ga dus lekker meezingen met de liedjes en volop meebewegen met bodypercussie. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken!

Rhythmix is ontwikkeld als Pieter Roelf Jeugdconcert op initiatief van het Noord Nederlands Orkest, in samenwerking met Percossa en Pioneers in Culture.

Dirigent: Hans Leenders
Regie: Jos Thie
Solisten Percossa: Freek Koopmans, Janwillem van der Poll, Eric Robillard, René Spierings

Scroll naar boven