GROEP 7-8

Beetje bang voor niks
SCHIPPERS&VANGUCHT

Locatie: Theater
Discipline: Theater
Duur: 60 minuten
Maximaal 120 leerlingen per voorstelling, eventueel aanvulling van familie, vrienden en andere geïnteresseerden in overleg, mogelijk tot 200

De tijd vliegt. Tijd heelt alle wonden. Tijd brengt raad. Maar klopt dit wel? Kan tijd vliegen? En waar vliegt ‘ie dan naartoe? Kan tijd mijn wonden helen? Dus is tijd ook een dokter? Dat komt goed van pas. En als tijd op is? Kan die weer aangevuld worden of is het dan echt gedaan? Wat als je de tijd zou tegenkomen? Wat zou je dan vragen?
Kind heeft ook veel vragen en geen enkele volwassene heeft antwoorden. Wanneer Kind zich opsluit komt ‘ie Tijd tegen en de twee raken in gesprek. Het zal geen gemakkelijk gesprek worden want het gaat over leven. Maar als je de tijd neemt dan kom je samen tot oplossingen. Of niet, want niet alles kan gefikst worden.

In de voorstelling Beetje bang voor niks volg je de filosofische zoektocht van
een kind naar de betekenis van tijd en wat die nog allemaal zou kunnen zijn.

Hoeveel tijd kunnen we samen verzamelen? Oma’s, opa’s, grootooms
en oudtantes kunnen ook welkom zijn zodat we “heel veel tijd” in de zaal hebben zitten – tijd die al gepasseerd is en tijd die nog moet komen.

Dit is niet alleen een jeugdvoorstelling maar kan ook een jeugd-familie-woon-school-werk-vrije-zorg-oudedag voorzieningsvoorstelling zijn. 

Scroll naar boven