foto Jostijn Ligtvoet Fotografie

WERKEN MET PODIUMKUNSTEN IN DE KLAS

Waarschijnlijk gaan de kinderen van jouw school al regelmatig naar voorstellingen, in het theater of op school. De kinderen kijken en luisteren met elkaar en met jou naar theater, dans en muziek. Jullie beleven samen dezelfde voorstelling, maar tijdens gesprekken blijkt vaak dat iedereen net iets anders heeft gezien of gehoord.

Dat maakt voorstellingsbezoek in schoolverband zo bijzonder. Samen kijken en luisteren en vervolgens samen in gesprek gaan om andere en nieuwe dingen te horen en te kunnen leren van elkaar. Bij elke voorstelling zorgen de gezelschappen van BRABANT MENU voor workshops of educatiemateriaal. Daarbij krijgen we ook vragen om meer tips hoe je als leerkracht op een eenvoudige manier in de klas kunt werken met de podiumkunsten. Die tips geven we graag, want het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

De educatiemedewerkers van de gezelschappen Theater Artemis, de Stilte, Schippers&VanGucht, philharmonie zuidnederland en House of Nouws verbonden de verschillende disciplines met elkaar en ontwikkelden een scholingsaanbod voor leerkrachten. Daaruit is dit aanbod met drie programma’s voortgekomen: een mix van theater voor en achter de schermen, van zelf doen, kijken en luisteren.

We kunnen deze workshops organiseren voor schoolteams, cultuurcoördinatoren, intermediairs en studenten aan lerarenopleidingen.

We bieden verschillende programma’s aan, zoals:

  • Met mijn klas naar het theater – interactieve lezing
  • Workshops met tips en tops
  • Een blik achter de schermen

Graag gaan we met jou in gesprek om op maat een programma te organiseren. Voor meer informatie over het scholingsaanbod van BRABANT MENU kun je contact opnemen met coördinator Patrice Matthee, via info@brabantmenu.nl 

Scroll naar boven