GROEP 5-6

De
een familievoorstelling die moet overleven
met het allerlaatste dat nog over is

THEATER ARTEMIS

Locatie: Theater
Discipline: Theater
Duur: 100 minuten
Maximaal 385 bezoekers per voorstelling, leerlingen inclusief begeleiders
Beschikbaar op:
Chassé Theater Breda – 28 oktober,
Schouwburg Tilburg – 4 november

Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling in de regie van Jetse Batelaan zie je dorpelingen die altijd meer dan genoeg hadden, ineens alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren. Maar wie? En waarom juist zij? 
Want waarom zitten er anders ineens wormen in de pruimenoogst? En sinds wanneer hagelt het hagelstenen zo groot als duiveneieren in mei? Het is toch gek dat juist het beste werkpaard plotseling kreupel is? En waarom zakt vervolgens de brug zomaar in elkaar? Ruikt iemand ook die brandlucht? Hallo?!….Hallo?!! Is er ergens nog iemand met een telefoon met bereik?!!!

De is een groot opgezet epos waarin de lijn tussen ‘alles’ en ‘niks’ verrassend klein blijkt te zijn. Na het Eind van het begin van het einde (2020) en Een leuk avondje uit (2022) is dit de derde productie die het paleis, Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel samen maken. Nu dus een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel al bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over: ‘De’. Hopelijk is dat net genoeg.

Scroll naar boven