GROEP 3-4

De grote kleine voorleesshow

HOUSE OF NOUWS

Locatie: Op school, in de klas
Discipline: Theater
Duur: 30 minuten voorstelling, 20 minuten workshop
Maximaal 30 leerlingen of 1 klas

Met De Grote Kleine Voorleesshow nodigt House of Nouws kinderen uit om op een ­­niet-schoolse manier met taal bezig te zijn. Met een heleboel verrassende ingrediënten brengen we een voorleesboek tot leven. Zo wordt voorlezen een onvergetelijke ervaring.
Het voorleesboek is De NEEhoorn van Marc-Uwe Kling. Het is een dwars boek over niet mee willen doen met veel humor en taalgevoel. Het boek is geschreven voor kinderen tussen 3 en 7 jaar, maar zo’n NEE fase hebben zelfs volwassenen nog wel eens.

In de klas op een grote tafel ontvouwt zich tijdens het voorlezen een mini decor dat vooral bestaat uit korte woorden. Temidden van dit woordenwoud gaan de NEEhoorn en de andere figuren samen op avontuur. Stiekem leren wij de kinderen die nog niet kunnen lezen enkele korte woorden (zoals NEE). De kinderen die al wel kunnen lezen nodigen we uit om luidkeels van zich te laten horen.

Workshop

Na de Show duiken we het Hartenwoud in. We gaan de vloer op en verzamelen met de kinderen situaties waarin zij het liefste NEE zeggen. Ook onderzoeken we al spelend welk woord het beste bij ieder kind past. Van daaruit ontwikkelen we kleurrijke personages die lijken op de dieren uit het boek.

Scroll naar boven