GROEP 5-6

Hoor je mij?

PHILZUID

Locatie: Concertzaal of theater
Discipline: Muziek
Duur: 50 minuten
Maximaal 300-500 leerlingen, afhankelijk van de zaal
Speelperiode 4-13 juni 2025

Heb jij dat ooit meegemaakt? Dat er opeens iemand die van een andere planeet lijkt te komen zomaar voor je staat. Die weet welke vragen je met je meedraagt. Die je komt helpen met muziek en een verhaal. Het doet je ogen knipperen en – nog meer – je oren klapperen.
Hoor je mij? is een muzikale voorstelling over de eigenzinnige Mijs. Mijs zit niet goed in
haar vel, thuis is er gedoe en op school vindt iedereen haar stom. Ze wil weglopen maar tot haar stomme verbazing verschijnt tijdens het concert een vrouw speciaal voor haar.
Iemand die dwars door Mijs heen lijkt te kijken. Aan de hand van haar eigen levenservaring, neemt deze bijzondere vrouw Mijs mee de hele wereld over. Met het karakter van de verschillende instrumentgroepen uit het orkest geeft deze oermoeder het meisje inzicht in zichzelf. Aangemoedigd door de muzikale bijdragen van de leerlingen durft Mijs uiteindelijk haar hart te luchten. Ze ontdekt haar eigen klankkleur en kracht en dirigeert vol zelfvertrouwen het orkest naar de finale.

Digitaal lesmateriaal
Voorbereiding voor dit concert met leerlingenparticipatie is essentieel. Met het speciaal ontworpen digitale lesmateriaal is het leuk om er samen aan te werken. Korte video’s dagen de leerlingen uit om te oefenen op de liedjes en de bodypercussie die ze in de zaal nodig hebben voor hún concert.

Scroll naar boven