GROEP 7-8
Rhythmix
PHILZUID

Locatie: Concertzaal of theater
Discipline: Muziek
Duur: 60 minuten
Maximaal 350-500 leerlingen per concert afhankelijk van de zaal
Speelperiode: 14-28 november 2024

Rhythmix is een muzikale live show die je gezien moét hebben. In deze ontdekkingstocht laten de vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa je de uitersten van het orkest ervaren: van bijna stilte tot de indrukwekkende zindering van een groot symfonieorkest, van heel langzaam tot onspeelbaar snel. Ze stimuleren je om actief te luisteren en nodigen je uit mee te doen. Ze verbinden het publiek met het orkest door actie-reactie. Ze ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Zo gebeurt het dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van Philzuid, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering.

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken!

Digitaal lesmateriaal
Voorbereiding voor dit concert is essentieel. Met het speciaal ontworpen digitale lesmateriaal is het leuk om er samen aan te werken. Korte video’s dagen de leerlingen uit om te oefenen op de liedjes en de bodypercussie die ze in de zaal nodig hebben voor hún concert.

Scroll naar boven